فوج

جوشانده باقلا شكم روشهاي مزمن را برطرف مي كند.
امروز چهارشنبه 19 اردیبهشت 1403
تبليغات تبليغات

خواص باقلا :Faba bean



باقلا     Faba bean


نام علمی     Faba vulgaris

 

    

تركيبات شيميايي/خواص داروئي/طرز استفاده/مضرات


كليات گياه شناسي:


 

باقله (که باقلا یا باقالی یا باقله و یا "باقلی" هم گفته می شود) گياهي است علفي و يكساله كه ارتفاع آن تا 80 سانتيمتر مي رسد .

برگهاي آن متناوب و مركب است كه داراي برگچه هايي بشكل تخم مرغ مي باشد . گلهاي باقلا درشت و سفيد كه داراي لكه هاي سياه و يا بنفش است . ميوه آن كه همان باقلا است داراي غلافي پوشيده از كرك بطول تقريبا 12 سانتيمتر است .

 

در هر غلاف تعدادي دانه قرار دارد . گل و شاخه گلدار ، ميوه و تخم باقلا مصارف طبي دارند .

این گیاه سابقه کشت زیادی دارد. در مصر باستان، یونان باستان و روم باستان از این گیاه استفاده می‌شده‌است. و در ۲۸۰۰ سال قبل از میلاد مسیح به چین رسیده‌است.

 

این گیاه سابقه کشت زیادی دارد.

 

تركيبات شيميايي:


در صد گرم دانه باقلا سبز و خام مواد زير موجود است :

 

باقلا
مواد مغذی در هر ۱۰۰ گرم (۳٫۵ اونس)
انرژی ۱٬۴۲۵ کیلوژول (۳۴۱ کیلوکالری)
کربوهیدرات‌ها ۵۸٫۲۹ g
فیبر ۲۵ g
چربی ۱٫۵۳ g
پروتئین ۲۶٫۱۲ g
تیامین (ویتامین ب۱) ۰٫۵۵۵ میلی‌گرم (۴۳٪)
ریبوفلاوین (ویتامین ب۲) ۰٫۳۳۳ میلی‌گرم (۲۲٪)
نیاسین (ویتامین ب۳) ۲٫۸۳۲ میلی‌گرم (۱۹٪)
ویتامین ب۶ ۰٫۳۶۶ میلی‌گرم (۲۸٪)
اسید فولیک (ویتامین ب۹) ۴۲۳ میکروگرم (۱۰۶٪)
ویتامین C ۱٫۴ میلی‌گرم (۲٪)
ویتامین K ۹ میکروگرم (۹٪)
کلسیم ۱۰۳ میلی‌گرم (۱۰٪)
آهن ۶٫۷ میلی‌گرم (۵۴٪)
منیزیم ۱۹۲ میلی‌گرم (۵۲٪)
منگنز ۱٫۶۲۶ میلی‌گرم (۸۱٪)
فسفر ۴۲۱ میلی‌گرم (۶۰٪)
پتاسیم ۱٬۰۶۲ میلی‌گرم (۲۳٪)
سدیم ۱۳ میلی‌گرم (۱٪)
روی ۳٫۱۴ میلی‌گرم (۳۱٪)

 

ضمنا باقلا داراي ماده اي بنام فيتين Phytine مي باشد كه بسيار مغذي است و تقويت كننده بدن است . اين ماده كلسيم بدن را تامين مي كند باقلا غذاي خوبي است براي دوران نقاهت .

 

خواص داروئي:


 

باقلا از نظر طب قديم  ايران سرد و تر است و گل آن گرم مي باشد

 

1)دم كرده گل باقلا ضد تشنج و ادرار آور است .

 

2)دم كرده گل باقلا سنگ كليه را دفع مي كند و براي قولنج هاي كليوي مفيد است.

 

3)جوشانده باقلا براي ورم مثانه مفيد است.

 

4)جوشانده باقلا اثر خوبي در رفع رماتيسم دارد .

 

5)از جوشانده باقلا براي درمان نقرس استفاده كنيد.

 

7)باقلا را اگر با آب سركه و آب بپزيد و با پوست بخوريد اسهال مزمن را درمان مي كند.

 

8)براي رفع گرفتگي صدا در باقلا را با روغن بادام و قند مخلوط كنيد و بخوريد .

 

9) براي رفع كوفتگي و روم پستان ، در باقلا را با آب جو مخلوط كرده و با سركه و نعناع بپزيد و ضمادي را كه بدست مي آيد روي ورم و كوفتگي قرار دهيد .

 

10)ضماد در باقلا را با شنبليله و عسل براي نرم كردن دمل و ورم بناگوش و زير چشم مفيد است.

 

11)جوشانده باقلا شكم روشهاي مزمن را برطرف مي كند.

 

12)ضماد باقلا جوش و كورك را مي رساند و چرك را خارج مي كند.

 

13)براي درمان تكرر ادرار از جوشانده ريشه باقلا استفاده كنيد.

 

14)جوشانده سر شاخه هاي باقلا مستي مشروبات الكلي را برطرف مي كند.

 

15)براي رفع التهاب و درد نوك انگشتان و ناخن بايد يك مشت برگ باقلا را با نيم ليتر آب جوشانيد و بگذاريد كمي سرد شود و انگشتان خود را بمدت دو ساعت در آن قرار دهيد تا برطرف شود.

 

16)نان خوشمزه بمقدار 2% در باقلا بآن اضافه كنيد.

 

طرز استفاده:


 

به مبحث نسخه پيچي گياهان دارويي براي بيماري مورد نظر مراجعه نماييد

 

مضرات :


باقلا در بعضي از اشخاص توليد نفخ و سنگيني سر و معده مي كند براي جلوگيري از اين عوارض بايد ابتدا باقلا را پوست كنده و بجوشانيد و آب آنرا دور بريزيد . سپس بان مقداري آب اضافه كرده و بعد از پختن با روغن بادام و ادويه گرم مانند درچين و فلفل بخوريد .

 

مصرف باقلاي تازه ممكن است توليد مسموميت و حساسيت شديد بكند كه گاهي موجب مرگ مي شود بنابراين بايد در خوردن باقلاي تازه و خام احتياط كنيد . معمولا اشخاصي كه به باقلاي تازه حساسيت دارند فاقد يك آنزيم مخصوص هستند.

بانک جامع اطلاعات دارویی

 

 

خواص دارویی آقطی سیاه ( انگو کولی ) Elderberry



دسته بندي: پزشکی سلامت,گیاهان دارویی,
مطالب مرتبط :

ارسال نظر

کد امنیتی رفرش

مطالب تصادفي

مطالب پربازديد