فوج

چغندر را از قديم شناختند و حتي در حدود چهار قرن قبل از ميلاد بخواص درماني آن آَشنا بوده و از آن استفاده مي كرده اند .
امروز دوشنبه 10 آذر 1399
تبليغات تبليغات

خواص چغندر:BEETS



چغندر   BEETS 


 

نام علمی         Beta vulgaris

 

تركيبات شيميايي/خواص داروئي/طرز استفاده/مضرات
 

 

كليات گياه شناسي:


 

 

چُغُندَر سبزه‌ای است خوردنی. که ریشه آن کلفت و گوشتی است و پخته آن از اغذیه لذیذ و شیرین

است و برگ چغندر و خود آن را در آشها و بورانی‌ها داخل می‌کنند و نیز چغندر را در تغذیه حیوانات بکار

می‌برند و از نوعی از آن قند و الکل می‌سازند. سبزیی است خوردنی با ریشه بزرگ.[۳] گیاهی دوساله

که در سال اول برگهای گسترده دارد و ریشه آن اندوخته قندی می‌سازد و در سال دوم ساقه گلدار آن

تشکیل یافته اندوخته را بمصرف می‌رساند.

 

[ساکارز] در برگهای بزرگ چغندر در هنگام روز در برابر نور ساخته می‌شود و شب به ریشه رفته در

آنجا ذخیره می‌شود و طبقات متوالی ریشه ضخیم می‌گردد. رنگ ریشه‌های چغندر ممکن است زرد یا

سفید یا سرخ تیره باشد. نام گیاهی که بیخ و ریشه آن که در زیرزمین رشد می‌کند انواع گوناگون ریز و

درشت و کم شیرینی و پرشیرینی دارد و نوع معروف آن چغندر قند است که در کارخانه‌ها بمصرف تهیه

قند می‌رسد و تفاله یا ملاس این نوع چغندر را در تغذیه حیوانات مصرف می‌کنند یا بجای کود در پاره‌ای

از کشاورزیها بکار می‌برند و گونه دیگرش چغندر معمولی است که از پخته آن روستائیان و بعضی اهالی

شهرستانها تغذیه می‌کنند و خام آن را نیز بمصرف تغذیه حیوانات علفخوار می‌رسانند.


چغندر را از قديم  شناختند و حتي در حدود چهار قرن قبل از ميلاد بخواص درماني آن آَشنا بوده و از آن

استفاده مي كرده اند .

 

چغندر بطور بومي در ناحيه مديترانه و شرق اروپا وجود داشته است و در حال حاضر در بيشتر نقاط دنيا

كشت مي شود .

 

چغندر دو نوع مي باشد يك نوع آن چغندر معمولي است برنگ بنفش تيره و يا قرمز است و نوع ديگر آن

چغندر قند است برنگ زرد روشن مي باشد كه بمقداربسيار زياد در نقاط مختلف دنيا براي استفاده از

شكر آن کشت مي شود .

 

چغندر خوب آن است كه زياد در خاك نمانده باشد و يا باصطلاح جوان باشد زيرا چغندري كه زياد رسيده

باشد سفت مي شود .چغندر پير معمولا گردني باريك دارد و شيارهايي روي آن بوجود مي آيد .

چغندر معمولی

تركيبات شيميايي:


چغندر بسيار مغذي است و سرشار از مواد معدني و ويتامين ها است .

 

در جدول زير مقدار مواد آن در صد گرم چغندر آمده است .

 

انرژي                       33 كالري

 

پروتئني                    1/2 گرم

 

چربي                     0/06 گرم

 

هيداروكربن               7/2 گرم

 

كلسيم                  11/1 ميلي گرم

 

فسفر                    20 ميلي گرم

 

آهن                      0/8 ميلي گرم

 

ويتامين آ                5000 واحد

 

ويتامين ب 1          0/015 ميلي گرم

 

ويتامين ب 2        0/025 ميلي گرم

 

ويتامين ب 3         0/33 ميلي گرم

 

ويتامين ث           17/62 ميلي گرم


 

خواص داروئي:


برگ چغندر خواص درماني بسياري دارد

 

1-بعنوان ملين و رفع يبوست بكار مي رود

 

2-تقويت كننده كليه است

 

3-درمان كننده التهاب مجاري ادرار است

 

4-بعنوان مصرف خارجي براي پانسمان زخم و درمان تاول مصرف مي شود.

 

ّ چغندر مخلوط با آّ ب هويج دفع كننده سنگ كيسه صفرا نيز هست .

 

شربت چغندر بهترين نوشابه و تقويت كننده بدن و دافع سموم بدن است .

 

طرز استفاده:


براي درست كردن شربت چغندر با آب ميوه گيري آب سه تا چهار چغندر خام را بگيريد و آنرا با يك ليوان

آب معدني گاز در مخلوط كنيد اين شربت بسيار خوشمزه و انرژي زا است .

 

مضرات :


مضرات خاصي گفته نشده است.

مهم :   ذكر  مورد استعمال داروهاي گياهي تنها بر اساس وظيفه اطلاع رساني اين سايت  ميباشد و به هيچ عنوان به معناي تجويز يا تكذيب مورد درماني ذكر شده نمي باشد.

بانک جامع اطلاعات دارویی

 

 

خواص آووکادو : Avocado


 


 

 

دسته بندي: پزشکی سلامت,گیاهان دارویی,
مطالب مرتبط :

ارسال نظر

نام
ایمیل (منتشر نمی‌شود) (لازم)
وبسایت
:) :( ;) :D ;)) :X :? :P :* =(( :O @};- :B /:) :S
نظر خصوصی
مشخصات شما ذخیره شود ؟ [حذف مشخصات] [شکلک ها]
کد امنیتیرفرش کد امنیتی

مطالب تصادفي

مطالب پربازديد