close
دانلود آهنگ جدید
كدو از لحاظ طب قديم ايران سرد و تر يعني خنك كننده و مرطوب كننده است و از لحاظ شيميايي بدن را قليايي مي كند . كدو هم مانند بادمجان چون داراي كالري است بنابراين مهمترين غذا براي كساني است كه مي خواهند وزن كم كنند .

فوج

كدو از لحاظ طب قديم ايران سرد و تر يعني خنك كننده و مرطوب كننده است و از لحاظ شيميايي بدن را قليايي مي كند . كدو هم مانند بادمجان چون داراي كالري است بنابراين مهمترين غذا براي كساني است كه مي خواهند وزن كم كنند .
امروز جمعه 15 آذر 1398
تبليغات تبليغات

كدو : Squash نام علمی : Lagenaria vulgaris : تركيبات شيميايي....



كدو             Squash


 

نام علمی  Lagenaria vulgaris

 

 تركيبات شيميايي/خواص داروئي/طرز استفاده/مضرات

 

كليات گياه شناسي:


 

كدو گياهي است يكساله و خزنده كه برگهاي آن بشكل قلب و پهن و پوشيده از كرك ريز مي باشد . گلهاي زرد رنگ است و گل نر و گل ماده آن روي يك پايه قرار دارد .

ريشه آن باریك و بلند ، كمي شيرين و خوردن جوشانده آن مستي آور است . كدو انواع مختلف دارد مانند كدوي حلوايي ، كدوي تنبل يا كدوي زرد  ،كدوي خورشي يا كدوي سبز .

 

نوعي از كدوي حلوايي در كانادا و آمريكا و بعضي نقاط دنيا مي رويد كه بسيار بزرگ مي شود و گاهي وزن آن به 60 كيلوگرم نيز مي رسد . در آمريكا و كانادا اين كدوها را براي شب هالوين بكار ميئبرند و با آن ر و كيك درست مي كنند .

کدو تنبل یا کدو حلوایی میوه‌ای است تقریباً شبیه به کدو که رنگ نارنجی دارد و به مصارف گوناگون می‌رسد. اندازهٔ این میوه می‌تواند بسیار بزرگ شود. بزرگ‌ترین کدو تنبل دنیا وزنی بیش از ۸۰۰ کیلوگرم داشته‌است.

 

کدو تنبل و کدو حلوایی دو گونه کدو هستند -کدو حلوایی شیرین و به رنگ زرد یا نارنجی است و عموما" یکطرف آن بزرگتر و پهنتر از طرف دیگر است و برای خوردن کاشته می‌شود.

کدو تنبل بسیار درشت بیضوی شکل یا کروی و بشتر اوقات دنبلی شکل است و وزن آن به ۴۰ کیلو گرم هم می‌رسد که نوع بیضوی آن به خاطر استفاده از تخم آن کاشته می‌شود.

 

کدو تنبل یا کدو حلوایی میوه‌ای است تقریباً شبیه به کدو که رنگ نارنجی دارد و به مصارف گوناگون می‌رسد. اندازهٔ این میوه می‌تواند بسیار بزرگ شود

 

تركيبات شيميايي:


در يكصد گرم كدو مواد زيرا را مي توان يافت :

 

                                       كدو حلوائي                                  كدو سبز

 

كالري                              18                                                   18

 

آب                                  91 گرم                                             94 گرم

 

پروتئين                            1 گرم                                               1/1 گرم

 

چربي                             0/1 گرم                                             0/1 گرم

 

نشاسته                         5/4 گرم                                            3/6 گرم

 

كلسيم                       21 ميلي گرم                                       28 ميلي گرم

 

فسفر                         45 ميلي گرم                                      0 3 ميلي گرم

 

آهن                           0/8 ميلي گرم                                     0/5 ميلي گرم

 

پتاسيم                      24 ميلي گرم                                       2/2 ميلي گرم

 

ويتامين آ                      1600 واحد                                         400 واحد

 

ويتامين ب 1               0/5 ميلي گرم                                    0/05 ميلي گرم

 

ويتامين ب 2               0/11 ميلي گرم                                 0/09 ميلي گرم

 

ويتامين ب3                0/6 ميلي گرم                                  1 ميلي گرم

 

ويتامين ث                9 ميلي گرم                                      20 ميلي گرم

 

كدو انواع مختلف درد مانند كدوي حلوايي ، كدوي تنبل يا كدوي زرد  ،كدوي خورشي يا كدوي سبز .

 

در صد گرم تخم كدو مواد زير موجود است :


 

آب                        94 گرم

 

پروتئين                  1/1 گرم

 

چربي                   0/1 گرم

 

نشاسته              3/6 گرم

 

كلسيم               28 ميلي گرم

 

فسفر                30 ميلي گرم

 

آهن                  0/4 ميلي گرم

 

پتاسيم              2/2 ميلي گرم

 

ويتامين آ            400 واحد

 

ويتامين ب 1       0/05 ميلي گرم

 

ويتامين ب 2       0/09 ميلي گرم

 

ويتامين ب 3      1 ميلي گرم

 

ويتامين ث          22 ميلي گرم

 

خم‌های کدو تنبل برای درمان پُریاختگی پروستات خوش‌خیم در مرحله 1 و 2 مورد استفاده قرار می‌گیرند.

 

خواص داروئي:

خواص كدو و تخم كدو :


 

كدو از لحاظ طب قديم ايران سرد  و تر يعني خنك كننده و مرطوب كننده است و از لحاظ شيميايي بدن را قليايي مي كند . كدو هم مانند بادمجان  چون داراي كالري است بنابراين مهمترين غذا براي كساني است كه مي خواهند وزن كم كنند .

 

1)تخم كدوي خام اثر دفع كرم روده دارد و چون سمي نيست اطفال نيز مي توانند از آن استفاده كنند . براي اين منظور بايد مقدار 50 گرم تخم كدو را پودر كرده و با عسل مخلوط نموده و مصرف كنيد و بايد بعد از چهار ساعت يك مسهل مانند روغن كرچك بخوريد كه كرمها را دفع كند .

 

2)كدو اثر ملين ، مدر و رفع يبوست و رفع سوء هاضمه را دارد

 

3)به اشخاصي كه تب دارند كدو مي دهند تب را پائين مي آورد

 

4)كدو براي اشخاص گرم مزاج و صفراوي غذاي خوبي است

 

5)كدو خونساز است و براي استفاده از اين خاصيت كدو بايد آنرا همراه با آب غوره و يا سركه در روغن زيتون پخت و مصرف نمود

 

6)براي رفع دندان درد آب كدو قرقره كنيد

 

7)براي درمان گوش دارد چند قطره آب كدو در گوش بچكانيد

 

8)براي برطرف كردن التهاب معده ، كبد و كليه كدوي پخته را روي اين اعضاء بگذاريد

 

9)پوست كدو را خشك كنيد خوردن آن درمان بواسير و خونريزي معده  و روده است

 

10)تخم كدو درمان كنننده سرفه و برطرف كننده اخلاط خون است

 

11)براي زخم روده ها و مثانه و سوزش مجراي ادرار تخم كدو مصرف كنيد

 

12)روغن تخم كدو براي رفع تب و دل پيچه مفيد است

 

13)كدو و تخم كدو هر دو براي پيشگيري سرطان مفيد مي باشند

 

14)تخم كدو علاج كننده سرطان پروستات و برطرف كننده ورم پروستات مي باشد در مادران بالاتر از سن چهل معمولا غده پروستات شروع به بزرگ شدن مي كند و بنابراين اين اشخاص بايد چند روز در هفته كدو حلوايي يا تخم كدو بخورند .

 

15)كدو و تخم كدو در پيشگيري سرطان ريه بسيار موثر است و اشخاص سيگاري و حتي آنهائيكه با اين  اشخاص زندگي مي كنند و باصطلاح سيگاري دست دوم هستند براي اينكه مريض نشوند بايد از كدو استفاده كنند .

 

طرز استفاده:


به مبحث نسخه پيچي گياهان دارويي براي بيماري مورد نظر مراجعه نماييد

 

مضرات :


همانطور كه گفته شد كدو سرد است و در خوردن كدو در مناطق حاره و گرم سير بسيار مفيد است و بدن را سالم نگاه مي دارد .

 

كدو براي كسانيكه طبع سرد دارند و يا در مناطق سردسير زندگي مي كنند خوب نيست زيرا ايجاد نفخ وسنگيني و درد معده مي كنند .و بنابراين اشخاص اگر بخواهند كدو بخورند حتما بايد آنرا با ادويه هاي گرم مانند خردل و سير و فلفل و نعناع بخورند .

بانک جامع اطلاعات دارویی

 

پياز : Onion خواص و اطلاعات ...

 



 

 

دسته بندي: پزشکی سلامت,گیاهان دارویی,
مطالب مرتبط :

ارسال نظر

نام
ایمیل (منتشر نمی‌شود) (لازم)
وبسایت
:) :( ;) :D ;)) :X :? :P :* =(( :O @};- :B /:) :S
نظر خصوصی
مشخصات شما ذخیره شود ؟ [حذف مشخصات] [شکلک ها]
کد امنیتیرفرش کد امنیتی

مطالب تصادفي

مطالب پربازديد