close
دانلود آهنگ جدید
ميوه بادام زميني بطول تقريبي 4 سانتيمتر است و دريا پوسته شكننده برنگ خاكستري مايل به زرد مي باشد .

فوج

ميوه بادام زميني بطول تقريبي 4 سانتيمتر است و دريا پوسته شكننده برنگ خاكستري مايل به زرد مي باشد .
امروز یکشنبه 24 آذر 1398
تبليغات تبليغات

بادام زمینی : Peanut تركيبات شيميايي/خواص داروئي/طرز استفاده/مضرات...



بادام زميني   Peanut


 

نام علمی   Arachid

 

 

تركيبات شيميايي/خواص داروئي/طرز استفاده/مضرات


كليات گياه شناسي:

 

بادام‌زمینی یا پسته‌شامی (همچنین بادام‌کوهی یا پسته زمینی)، نام بوته و میوه‌ای با نام علمی Arachis hypogaea است.

 بادام زميني گياه بومي برزيل بوده و از آنجا به نقاط ديگر دنيا راه يافته است .آب و هواي گرم براي كشت اين گياه مناسب مي باشد .

بادام زميني گياهي است يكساله داراي ساقه اي راست كه ارتفاع آن در حدود 30 سانتيمتر مي باشد . برگهاي آن مركب از دو زوج برگچه است گلهاي آن دو نوع متفاوت برنگ زرد مي باشد كه پس از تلقيح ، دم گل خم شده و به سطح خاك مي رسد و سپس بتدريج در خاك فرو رفته و ميوه در داخل خاك تشكيل مي شود .

 

ميوه بادام زميني بطول تقريبي 4 سانتيمتر است و دريا پوسته شكننده برنگ خاكستري مايل به زرد مي باشد .

 

بادام‌زمینی یا پسته‌شامی (همچنین بادام‌کوهی یا پسته زمینی)، نام بوته و میوه‌ای با نام علمی Arachis hypogaea است.

 

بر روي پوسته يك تا سه برجستگي مشاهده مي شود كه هر يك محل دانه ها را نشان مي دهد .

 

دانه بادام زميني تقريبا مانند فندق برنگ سفيد مايل به زرد بوده ولي تخم مرغي شكل است .پوسته نازكي دانه را پوشانده كه برنگ قرمز قهوه اي است .

 

تركيبات شيميايي:


بادام زميني داراي موادي مانند آراشين Arachin ، كوناراشين Conarachin ، چربي ، پروتئين و ويتامين هاي مختلف است .

 

در صد گرم بادام زميني بدون پوست مواد زير موجود است :


 

آب                                                6 گرم

 

پروتئين                                          26 گرم

 

چربي                                          48 گرم

 

مواد نشاسته اي                           16 گرم

 

كلسيم                                       600 ميلي گرم

 

فسفر                                        400 ميلي گرم

 

آهن                                         2 ميلي گرم

 

سديم                                       5 ميلي گرم

 

پتاسيم                                   670 ميلي گرم

 

ويتامين ب 1                             1 ميلي گرم

 

ويتامين ب2                             0/15 ميلي گرم

 

ويتامين ب 3                            16 ميلي گرم

 

بادام‌زمینی یا پسته‌شامی (همچنین بادام‌کوهی یا پسته زمینی)، نام بوته و میوه‌ای با نام علمی Arachis hypogaea است.

 

بادام زميني بسته به محل كشت آن بين 40 تا 50 درصد روغن دارد كه بنام روغن آراشيد معروف است .

اين روغن از اسيدهاي چرب اشباع شده مانند اسيد استئاريك ، اسيد پالمتيك و اسيد هاي جرب اشباع نشده مانند اسيد لينوئكي تشكيل شده است .

مقدار چربيهاي اشباع شده  در روغن آراشيد تقريبا 30 درصد مي باشد . براي تهيه روغن آراشيد ابتدا پوسته آن را شكسته و دانه ها را جدا مي كنند .

سپس پوسته نازك قرمز رنگ را نيز خارج كرده و دانه ها را در ماشين هاي مخصوصي خرد كرده و بصورت خميري در مي آورند و بعد آنرا در دستگاه فشار ريخته و بدون استفاده از حرارت روغن آنرا با فشار خارج مي كنند كه بنام روغن فشار اول معروف است .

براي بدست آوردن روغن فشار دوم ، باقيمانده خمير فشار اول را ابتدا با آب مخلوط كرده و ميگذارند مدتي بماند و سپس در دستگاه فشار قرار داده و روغن فشار دوم را از آن تهيه مي كنند .

از باقيمانده فشار دوم تحت اثر گرما روغني بدست مي آيد كه بنام روغن فشار سوم معروف است و فقط به مصرف صابون سازي مي رسد . روغن آراشيد داراي بو و طعمي ملايم و برنگ زرد روشن مي باشد .

 

خواص داروئي:


بادام زميني از نظر طب قديم ايران متعادل است . چون بادام زميني داراي پروتئين مي باشد بنابراين از نظر غذايي بسيار مهم است .

 

1-براي تقويت ريه و طحال مفيد است .

 

2-كلسترول خوب خون را بالا مي برد .

 

3-درد معده را از بين مي برد .

 

4-نرم كننده سينه است .

 

5-سرفه خشك را برطرف مي كند .

 

6-شير را در مادران شير ده زياد مي كند.

 

7-ملين است .

 

8-بسيار مقو ي است .

 

9-براي تقويت قواي دماغي مفيد است .

 

10-به هضم غذا كمك مي كند .

 

طرز استفاده:


طرز تهيه كره بادام زميني Peanut butter

 

500 گرم بادام زميني پوست كنده رابا مقداري آب مخلوط كرده و بجوشانيد تا كمي پخته شود ( ولي له نشود ) سپس 400 گرم روغن نارگيل را بان اضافه كرده و در داخل مخلوط كن برقي ريخته تا كاملا بصورت كره در آيد . سپس كمي نمك به آن اضافه كنيد .

 

كره بادام زميني را ميتوان بدون استفاده از روغن نارگيل هم تهيه كرد . كافي است كه بجاي روغن نارگيل آب اضافه كنيد .

 

مضرات :


بادام زميني با اينكه غذاي بسيار مقوي و خوبي است بعلت اينكه داراي روغن هاي اشباع شده مي باشد كلسترول خون را بالا برده و باعث تصلب شرائين مي شود .

بنبراين آنهائيكه داراي بيماري قلبي بوده و يا كلسترول خونشان بالا است بايد از خوردن آن خودداري كنند .

 

اگر كره بادام زميني ميخريد دقت كنيد كه تازه  و از كارخانه مطمئن باشد زيرا در بعضي مواد بادام زميني و يا كره آن در اثر عدم دقت در توليد ، آلوده به قارچ سمي افلاتوكسين Aflatoxin مي شود كه سرطان زا بوده و باعث سرطان كبد مي شود .

 

بانکجامع اطلاعات دارویی 

جعفری : Parslery تركيبات شيميايي/خواص داروئي/طرز استفاده/مضرات..



دسته بندي: پزشکی سلامت,گیاهان دارویی,
مطالب مرتبط :

ارسال نظر

نام
ایمیل (منتشر نمی‌شود) (لازم)
وبسایت
:) :( ;) :D ;)) :X :? :P :* =(( :O @};- :B /:) :S
نظر خصوصی
مشخصات شما ذخیره شود ؟ [حذف مشخصات] [شکلک ها]
کد امنیتیرفرش کد امنیتی

مطالب تصادفي

مطالب پربازديد