فوج

چون کدوها خیلی سریع پخته می‌شوند مواظب باشید که له نشوند. آب، برای پختن یک لیوان کافی است. حدود پنج دقیقه صبر می‌کنیم تا آب آن تمام شود و خورش به روغن بنشیند
امروز جمعه 07 آذر 1399
تبليغات تبليغات

خورش کدو حلوایی


 


خورش کدو حلوایی


 


خورش کدو حلواییکدوحلوایی از جمله سبزیجات پاییزی و زمستانی است که در پخت انواع و اقسام دسرها و غذاهای فصلی مورد استفاده قرار می‌گیرد.
خورش کدوحلوایی نیز یکی از این غذاهای فصلی و خوشمزه است که در آن، کدوحلوایی ماده اصلی بوده و به همراه آلو، مزه‌دار می‌شود. در بعضی از شهرها این خورش قدیمی را به‌عنوان شام یلدایی در آخرین شب پاییز می‌پزند و از خوردن آن در جمع خانوادگی، بسیار لذت می‌برند.
● مواد لازم:
▪ گوشت خورشی، ۳۰۰ گرم 
▪ کدو حلوایی، یک کیلوگرم 
▪ پیاز متوسط، ۲ عدد 
▪ آلو بخارا، ۱۰۰ گرم 
▪ پودر زعفران محلول در آب، یک قاشق سوپ‌خوری 
▪ روغن مایع، مقداری برای سرخ کردن 
▪ رب گوجه‌فرنگی، یک قاشق سوپ‌خوری 
▪ دارچین، یک قاشق چای‌خوری سرپر 
▪ نمک و فلفل به میزان لازم
● طرز تهیه:

ابتدا کدو را شسته و پس از پوست کندن، به صورت هلال‌های کوچک خرد کنید. سپس یک عدد از پیازها را ریز کرده و در تابه‌ای حاوی روغن سرخ کنید تا کمی طلایی‌رنگ شود. حالا کدوی خرد شده را به پیاز داغ اضافه کنید و همراه با آن تفت دهید.
گوشت را نیز شسته و در سبدی بریزید تا آب اضافی آن خارج شود. پس از آن، پیاز دیگری را نیز به صورت خلالی خرد کنید. سپس داخل قابلمه‌ای مقداری روغن بریزید و روی شعله اجاق‌گاز قرار دهید. حالا پیاز خردشده را در روغن سرخ کنید. در حین سرخ‌شدن پیاز، تکه‌های گوشت را نیز اضافه کرده و به همراه پیاز تفت دهید.
حالا برای پختن گوشت، ۲ پیمانه آب جوشیده را به مخلوط گوشت و پیاز داغ افزوده و در ظرف را بگذارید تا گوشت روی حرارت کم اجاق‌گاز بپزد.
▪ نکته: ‌برای آنکه گوشت هنگام پخت طعم‌دار شود، زعفران محلول در آب جوشیده را نیز به آن اضافه کنید.
در فاصله پخت گوشت، آلوها را خوب شسته و به مدت نیم ساعت در آب خیس کنید سپس آنها را داخل سبدی آبکشی کنید. در مراحل پایانی پخت گوشت، آلو را به همراه رب گوجه‌فرنگی اضافه کرده و همچنان به مدت ۲ ساعت دیگر روی حرارت بگذارید.
▪ نکته: رب را پیش از اضافه‌کردن به گوشت، کمی در روغن تفت دهید تا رنگ بهتری در غذا ایجاد کند.
با توجه به اینکه کدو – به‌خصوص درصورتی که تکه‌های آن ریز و نازک باشد – به سرعت پخته و له می‌شود، پس از اضافه‌کردن کدو، خورش را مدت زمان زیادی روی شعله اجاق‌گاز حرارت ندهید. برای این منظور، باتوجه به اندازه تکه‌های کدو، یک ربع تا نیم‌ساعت زمان کافی است.
در ضمن دارچین و همچنین نمک و فلفل را نیز به همراه کدو به غذا اضافه کنید.
نکته ۱) درصورتی که این خورش را با طعم ملس متمایل به ترش دوست دارید، ۲ قاشق سوپ‌خوری آبغوره یا آب لیموترش به آن اضافه کنید.
نکته ۲) افرادی که به خورش‌های شیرین علاقه‌مندند، می‌توانند با اضافه‌کردن آلو و همچنین یک قاشق سوپ‌خوری شکر به خورش، طعم آن را شیرین‌تر کنند.

منبع : همشهری آنلاین

خورش کدوحلوایی(نوعی دیگر)


خورش کدوحلوایی● مواد لازم:
▪ گوشت: نیم‌کیلو
▪ کدو حلوایی: یک کیلو
▪ قلم گوسفندی: دو عدد
▪ پیاز سرخ‌شده: سه قاشق سوپخوری
▪ رب گوجه‌فرنگی: یک قاشق غذاخوری
▪ روغن برای سرخ کردن به میزان لازم
▪ ‌غوره ۳۰۰ گرم
▪ آبغوره یک استکان کوچک
▪ نمک، فلفل، ادویه به میزان لازم
● طرز تهیه:

ابتدا گوشت‌ها را تکه‌تکه برش می‌زنیم و سرخ می‌کنیم. بعد از سرخ شدن به همراه پیاز سرخ‌شده می‌گذاریم با آب خوب بپزد ولی له نشود. کدوها را به اشکال دلخواه می‌بریم و با روغن سرخ می‌کنیم. کدوها و گوشت‌ها را در قابلمه‌ای می‌ریزیم، دنباله‌های غوره‌غوره را گرفته و کمی سرخ می‌کنیم و همراه با رب، نمک، فلفل و ادویه به خورش اضافه کرده و می‌گذاریم بجوشد و بپزد. چون کدوها خیلی سریع پخته می‌شوند مواظب باشید که له نشوند. آب، برای پختن یک لیوان کافی است. حدود پنج دقیقه صبر می‌کنیم تا آب آن تمام شود و خورش به روغن بنشیند.این خورش را می‌توان با گوشت سایر طیور تهیه کرد. ارزش غذایی این خورش را در صفحه ۱۳ بخوانید.

منبع : روزنامه تهران امروز

 

خورش کدو بادنجان



دسته بندي: اشپزی اسان,پلو ، چلو و خورشت,

ارسال نظر

نام
ایمیل (منتشر نمی‌شود) (لازم)
وبسایت
:) :( ;) :D ;)) :X :? :P :* =(( :O @};- :B /:) :S
نظر خصوصی
مشخصات شما ذخیره شود ؟ [حذف مشخصات] [شکلک ها]
کد امنیتیرفرش کد امنیتی

مطالب تصادفي

مطالب پربازديد