close
دانلود آهنگ جدید
سير د اراي تركيبات گوگردي مي باشد كه خاصيت ضد عفوني كننده ميكرب كشي و جرم كشي باين گياه مي دهد .

فوج

سير د اراي تركيبات گوگردي مي باشد كه خاصيت ضد عفوني كننده ميكرب كشي و جرم كشي باين گياه مي دهد .
امروز شنبه 05 بهمن 1398
تبليغات تبليغات

خواص درمانی و غذایی سير :Garlic



سير                    Garlic


 

نام علمی      Allium sativum

 

 

تركيبات شيميايي/خواص داروئي/طرز استفاده/مضرات


كليات گياه شناسي:


سیر (نام علمی: Allium sativum) گیاهی است از راسته مارچوبه‌سانان (Asparagales) از تیره نرگسیان و زیر تیره پیازیان (Alliaceae) و سرده سیر (Allium).

سير گياهي است علفي و دائمي كه ساقه آن تا ارتفاع 40 سانتيمتر نيز مي رسد . قسمت زير زميني آن متورم و مركب از 5 تا 12 قطعه و محصور در غشاهاي نازك و ظريف برنگ خاكستري مايل به سفيد مي باشد . برگهاي آن باريك و نواري شكل برنگ سب تيره و گلهاي آن كوچك و صورتي رنگ كه بصورت يك چتر در انتهاي ساقه ظاهر مي شود .

 

سير وپياز رابطه اي نزديك با هم دارند كه شايد بدليل بوي بد آنها مي باشد .

 

نام سير در كتاب مقدس آمده ست و در مصر قديم براي موميائي مردگان و خوش طعم كردن غذاها بكار می رفته است . هومر شعر باستان در نوشته هاي خود از آن ياد برده است .

 

مردم در اروپا و اسپانيا از قبل از ميلاد مسيح آنرا مي شناختند و از آن استفاده مي كردند .

 

بقراط پدر علم طب در نوشته هاي خود از خواص آن ياد كرده و يكي ديگر از دانشمندان قديم 61 خاصيت مختلف براي سير قائل شده است .

 

سه نوع سير وجود دارد :

 

1-سير آمريكايي بنام Greole ناميده مي شود . اين نوع سير داراي پوست سفيد بوده و از انواع ديگر قوي تر است .

 

2-سير تاهيتي كه از بقيه درشت تر است و گاهي قطر آن به 8 سانتيمتر مي رسد .

 

حضرت محمد (ص) براي سير 70 خاصيت مختلف قائل شده اند و مي فرمايند :

 

از سبزي سير تا مي توانيد استفاده كنيد زيرا سير دواي هفتاد درد است اما آنكس كه سير وپياز خورده به مسجد نيايد و به مردم نزديك نشود .

 

سير ضد انعقاد و لخته شدن خون است .

 

تركيبات شيميايي:


سير د اراي تركيبات گوگردي مي باشد كه خاصيت ضد عفوني كننده ميكرب كشي و جرم كشي باين گياه مي دهد .

 

سير همچنين داراي موادی بنام آليسين ، آليساتين مي باشد كه ميكرب هاي حصبه و پاراتيفوئيد را از بين مي برد

 

در صد گرم سير خام مواد زير موجود است :

 

آب                       61 گرم

 

انرژي                    6 كالري

 

موادنشاسته اي     29 گرم

 

چربي                 0/2 ميلي گرم

 

كلسيم              30 ميلي گرم

 

فسفر                200 ميلي گرم

 

پتاسيم              530 ميلي گرم

 

آهن                   1/5 ميلي گرم

 

سديم               20ميلي گرم

 

ويتامين آ             20 واحد

 

ويتامين ب 1        0/25 ميلي گرم

 

ويتامين ب 2        0/8 ميلي گرم

 

ويتامين ث           15 ميلي گرم

 

تاریخچه:


به دستور خوفو، یکی از پادشاهان سلسله چهارم مصر باستان، یک پر سیر را روی بلندترین هرم جیزه حکاکی کردند.

از این امر چنین برمی آید که مصریان به سیر جنبه الوهیت می‌دادند.

سنگ نوشته‌ای که بر یکی از سنگهای اهرام مصر دربارهٔ خواص طبی و درمانی سیر باقی‌مانده آشکار می‌کند که هر روز صبح به کارگرانی که در بنای هرم کار می‌کردند یک پر سیر می‌خوراندند تا آنها در مقابل بیماری مصون مانده و به آنها برای ساختن چنین بنای عظیم و بلندی، دل و جرأت بخشد.

 

یونانی‌ها، بر خلاف مصریان هر که را که بوی سیر می‌داد از معابد بیرون می‌انداختند. با این وجود عجیب این است که پهلوانان یونانی پیش از مسابقات المپیک یک دوره طولانی سیر مصرف می‌کردند.

 

یهودیان و یونانیان و رومیان سیر را مثل نوشدارو می‌دانستند و مورد مصرف قرار می‌دادند و جالب توجه‌است بدانیم که نزد مردم چین که مقدار زیادی سیر مصرف می‌کنند موارد سرطانی بسیار کم دیده شده‌است.

بر اساس نوشتار تاریخ نویس یونانی، هرودوت، نخستین شورش تاریخ بشر توسط کارگران معبد خوفو بخاطر قطع شدن جیره سیر آنها به وقوع پیوسته است.

 

خواص داروئي:


سير از نظر طب قديم ايران گرم و خشك است اسانس سير كه در اثر تقطير سير با بخار آب حاصل مي شود مركب از مواد سولفوره بوده و مايعي است به رنگ قرمز نارنجي و دارای بوئي كمتر از خود سير كه براي تغيير طعم غذا مصرف مي شود .

 

1)سير بادشكن وضد عفوني كننده است .

 

2)خوردن سير مصونيت  بدن را در مقابل بيماريها افزايش مي دهد .

 

3)سير كرم كش است .

 

4)سير محرك و تقويت كننده بدن است .

 

5) سير داروي سرماخوردگي و زكام است .

 

6)سير اثر خوبي در معالجه سل دارد

 

7)سير خون را رقيق مي كند

 

8)سير اثر خوبي در تنگي نفس دارد

 

9)خوردن مداوم سير لقوه ور عشه را از بين مي برد .

 

10)سير چون گرم و خشك است بنابراين رطوبت معده را از بين مي برد و دردهاي مفاصل را خوب مي كند.

 

11)سير درمان كننده دردهاي نفاصل ، سياتيك و نقرس مي باشد .

 

12)سير براي تقويت نيروي جنسي و افزايش توليد اسپرم در اشخاص سرد مزاج بسيار مفيد است .

 

13)آنهائي كه قطره قطره ادرار مي كند بايد حتما سير بخورند تا بيماري آنها درمان شود .

 

14)سير زخم هاي ريه و درد معده را زا بين مي برد .

 

15)سير سنگ هاي كليه را شكسته و خارج مي سازد .

 

16)سير را با زيره بپزيد براي تقويت دندان مفيد است .

 

17)ماليدن سير پخته به دندان ، درد دندان را تسكين مي دهد .

 

18)سير را بسوزانيد وبا عسل مخلوط كنيد و ضمادي از آن درست كنيد اين ضماد براي رفع خون مردگي زير پلك چشم مفيد است .

 

19)سير بعلت مدر بودن براي رفع آب آوردن انساج مفيد است .

 

20)براي از بين بردن ميخچه كف پا از ضماد سير استفاده كنيد .

 

21)جهت رفع دردهاي رماتيمسي و عصبي ضماد سير بسيار موثر است .

 

22)جهت ضد عفوني كردن دستگاه تنفسي در هنگام بيماريهاي مربوطه از شربت سير استفاده كنيد :

 

مقدار 100 گرم سير را با 200 گرم آب و 200 گرم شكر يا قند مخلوط كرده و آنرا بجوشانيد تا له شود . مقدار مصرف براي اين منظور سه قاشق سوپخوري در روز است .

 

23)جديدا در يكي از بيمارستان هاي آمريكا براي ضدعفوني كردن فضاي بيمارستان از سير استفاده كنيد .

 

24)پاستور پزشك معروف فرانسوي آزمايشات زيادي روي سير انجام داد و اثر باكتري كشي سير را تائيد كرده است .

 

25)سير ضد انعقاد و لخته شدن خون است .

 

26) در شوروي سير بنام پني سيلين معروف است و معمولا هنگاميكه آنفولانزا شبوع دارد مصرف آن بالا مي رود درچندسال پيش كه آنفلوانزا شيوع پيدا كرد مردم شوروي 500 تن سير مصرف كردند .

 

27)خوردن سير سلولهاي سرطاني را از بين مي برد .

 

28)يكي از دانشمندان آمريكايي كه در دانشگاه فلوريدا روي مرض ايدز تحققي مي كند معتقد است كه سير روي مرض ايدز اثر مثبت دارد .

 

29)مصرف سير مقدار كلسترول خون را پائين مي آورد . مقدار LDH را كاهش مي دهد . مقدار مصرف سير براي اين منظور 30 گرم در روز است .

جالب است كه با مصرف سير در چند ماه اول مقدار كلسترول ممكن است بالا رود و اين بدين علت است كه كلسترول از داخل نسوج خارج شده و داخل خون مي شود كه از آنجا دفع گردد بعد از اينكه كلسترول بحالت نرمال رسيد بايد براي نگاهدري آن روزي نصف سير خام مصرف كرد . گ

 

30)خوردن سير از سرطان جهاز اهضمه جلوگيري مي كند .

 

31)چيني ها قرن هاست كه براي پائين آوردن فشار خون از سير استفاده مي كنند .

 

طرز استفاده:


 

به مبحث نسخه پيچي گياهان دارويي براي بيماري مورد نظر مراجعه نماييد

 

مضرات :


سير با آنكه خواص بسياري دارد بايد بحد اعتدال مصرف شود زيرا استفاده زياد از آن در بعضي اشخاص موجب سردرد ، ضعف نيروي جنسي ، ضعف چشم و  عوارض بواسير مي شود  . سير براي آنهائيكه اسهال دارند مضر است .

 

آنهائيكه معده ضعيف دارند و بطور كلي سيستم هاضمه آنها ضعيف است نبايد در خوردن سير افراط كنند .

 

كسانيكه يبوست دارند نبايد سير بخورند و براي رفع مضرات آن سير را بايد با آب و نمك پخته و كمي بان روغن بادام يا كرده اضافه كنيد تا مضر نباشد .

 

اشخاصي كه گرم مزاج هستند اگر مي خواهند سير بخورند طبق توصيه ابن سينا حكيم ايراني بايد سير را بپزند يا از سير ترشي استفاده كنند .

 

براي  پختن سير پس از پوست كندن آنرا بمدت سه دقيقه بخار دهيد . اشخاصي كه داراي فشار خون پائين هستند نيز نبايد سير بخورند و همينطور كسانيكه آلرژي دارند نبايد از سير استفاده كنند.

بانک جامع اطلاعات دارویی

 

خواص و کاربرد درمانی خاكشير: FLixweld



دسته بندي: پزشکی سلامت,گیاهان دارویی,
مطالب مرتبط :

ارسال نظر

نام
ایمیل (منتشر نمی‌شود) (لازم)
وبسایت
:) :( ;) :D ;)) :X :? :P :* =(( :O @};- :B /:) :S
نظر خصوصی
مشخصات شما ذخیره شود ؟ [حذف مشخصات] [شکلک ها]
کد امنیتیرفرش کد امنیتی

مطالب تصادفي

مطالب پربازديد